Scholen

Educatieve theater en poppenspel projecten van groep 1 t/m 4

Het Aldo theater biedt diverse poppenspelprojecten voor groep 1/2 en 3/4.

Voor groep 1/2 en 3/4 bieden wij het poppenspel project: zelf een pop maken uit wegwerpmaterialen of lappen en daarmee een korte voorstelling maken. Maak je eigen held, vriendje of dier-pop en leer ermee spelen. De kinderen maken eerst zelf een pop en samen in kleine groepen leren ze deze te bespelen en mogen ze laten zien welk verhaal ze hebben gemaakt.

Voor de groepen 3 t/m 4 bieden wij theaterprojecten op maat: verschillende thema’s zijn mogelijk zoals: familie, vriendschap, anders zijn of scheiding. Ook maken wij projecten op maat. De leerlingen leren spelenderwijs en in samenspel theatertermen kennen als: samenspel, improvisatie, mijn eigen verhaal en teksttoneel. Aan het einde van het traject voeren ze een eigen gemaakte, korte voorstelling op.

Poppen maken uit diverse materialen
Cursus poppen maken en spel

Voor groep 5/6 en 7/8 bieden wij: Maskers maken en werk als een kunstenaar.

Workshop maskerspel en poppenspel.

Maskers maken of werken met papier mache , dat is wat we doen in groep 5/6. En uiteraard spelen met de maskers en de figuren. Werken als een Kunstenaar is onderdeel van de workshops.

Workshop maskers maken en spelen

De Coronakrijgers

In april en mei heb ik samen met van der Boom online gewerkt aan een kinderwebinar om kinderen te vertellen en laten zien wat de Corona virus is en waarom wij thuis moeten blijven. Hier is de link naar de video en doe vooral nog mee want de kinderen mogen zelf een schild maken of andere ideeen uitwerken. Jullie school mag deze instructievideo gebruiken om aan de kinderen vertellen en ecucatie te geven over de COVID 19.

Bekijk met deze link de video https://youtu.be/csmdgZ6gPMY

De Coronakrijgers Anna en Marko