Wie is Ina Geisler Ina Geisler van Aldo Theater

Leuk dat je mijn site bezoekt. Mijn naam is Ina Geisler en van origine ben ik Duits. Vanaf 1987 woon ik in Nederland. In 1992 ben ik als theatermaker en docent drama afgestudeerd aan de HKU en 1 jaar later ontstond mijn Aldo theater met poppen. Theater maken met poppen voor jong en oud, op allerlei locaties dat is mijn passie en beroep. Twaalf jaar lang was ik poppenspeler bij het programma Koekeloere (de handen van de mol Moffel!)

Tevens ben ik Kunstzinnig coach en wandelcoach en help ik mensen in hun zoektocht naar zingeving in het leven en werken.  Ook geef ik trainingen in spel, theater en poppenspel voor improvisatiegroepen, scholen en andere instellingen. Sinds begin 2018 ben ik Kies coach. Kies staat voor kinderen in een scheiding.

Als Kunstzinnig coach of speltrainer bied ik individuele begeleiding, workshops en cursussen op het gebied van creativiteit en persoonlijke ontwikkeling. Ook voor ons als volwassenen is het belangrijk om ’te blijven spelen’, in welke vorm dan ook.

Studie en bijscholingen: 

Deutsches Institut fuer Puppenspiel; Figurentheatercollege in Bochum.

HKU in Utrecht als drama en theaterdocent; Spelpleziertraining bij Margot Woutersen;  Train de trainer bij André Besseling. Geweldloos communiceren bij Verbindwerker Loes Berkhout. Training acteren en Improvisatietheater. ‘Speel jezelf’ over natuurlijk acteren bij Rebekka Rozendaal.

Kunstzinnig dynamisch coach en wandelcoaching aan de ‘Kleine Tiki’ in Breda en in Driebergen.

Lichaamswerk en coaching bij Zijnsorientatie in Zeist;

Masterclass bij Frits van Kempen: coachen met actiemetaforen.

KIES training: Kinderen in een scheiding (en hun ouders.)

Privé woon ik samen met Glenn en poes Laila en heb ik twee jongvolwassen stiefzoons.